Stand by Me este un film 1986, adaptat de la povestea lui Stephen King Corp. Corpul a apărut ca o nuvelă în diferite anotimpuri de colectare a lui King. Diferite Seasons conține, de asemenea, povestile The Shawshank Redemption, și Elev Apt, ambele din care au fost transformate în filme.

Deseori descris ca o venire a filmului de vârstă, povestea este de patru băieți care iau o călătorie prin păduri lângă casele lor pentru a găsi corpul unui băiat mort. Povestea este spusă de personajul principal Gordon Lachance, care este un scriitor în devenire.

Vern, unul dintre băieți, aude discursul său mai mare fratele băiatului dispărut, al cărui trup se presupune a fi în pădure. Băieții decid să întreprindă călătoria, pentru a găsi corpul băiatului. Călătoria durează două zile, din cauza care băieții mint părinții lor, spunându-le că ei stau la fiecare alte case.

Băieții experimenta mai multe dificultati de-a lungul drum, care dezvăluie luptele trecute și prezente ale personajelor. Chris Chambers, interpretat de River Phoenix, este de la o familie de criminali și alcoolici. Chris este stereotipă din cauza familiei sale. Cu toate acestea el se dovedește a fi inteligent si are o dorinta de a sparge stereotipul său. Teddy Duchamp, jucat de Corey Feldman, are o deformare fizică, după ce tatăl său mental instabil, a avut loc urechea la o sobă. Teddy are acum să poarte un aparat auditiv. Vern Tessio, interpretat de Jerry O’Connell, este excesul de greutate și timid. El este ușor de speriat și de multe ori ales pe. Gordon Lachance, interpretat de Will Wheaton, este naratorul și, astfel, caracterul principal al poveștii. Gordie este un băiat liniștit, cu o pasiune pentru cărți și spune povestea. El este respins de către familia sa, după moartea fratelui său mai mare stea de fotbal. Sfârșitul poveștii arată că Gordie a devenit un scriitor și am asistat doar povestea așa cum a fost el scris.

Filmul are o temă reoccurring de confruntări. Acestea au loc între două sau mai multe personaje din film. Primul showdown scurt este între Chris și Ace pe trotuar când Ace amenință să ardă fața lui Chris în timp ce el îl are într-o headlock. Chris “da” și Ace-l elibereaza. Alta este atunci când Teddy se confruntă cu off împotriva unui tren care vine pe la începutul Trek băieților. El spune că vrea să facă un dramatic “tren Dodge”, și chiar înainte de a-l hit-uri, Chris îl apucă și-l forțează din calea dăunează. Al treilea showdown că se întâmplă este între Teddy, încă o dată, și omul de junk curte și câinele său. Ei striga și numesc nume, dar când omul de junk curte aduce tatălui instabil lui Teddy în imagine, Teddy descompune și începe să plângă. Un alt showdown apare atunci cand Ace trage până la unii localnici care par să aibă o istorie de masini de curse cu el. Ei rămân gât la gât pentru o perioadă scurtă de timp înainte de un camion apare în altă banda venind spre Ace. Ace și doi dintre prietenii sai (care par pietrificat) nu se schimba benzi, dar decid să rămână pe partea greșită a drumului și se confruntă cu off cu privire la camionul care vine. Cealaltă mașină în cursa arată speriat de ei. Înainte de a se lovesc, camionul abatere de la drum, deversând toate rezervele sale în timp ce As merge pe pentru a câștiga cursa. Confruntarea finală este între banda mai tineri și mulțimea Ace, la corp. Cele două grupuri comerciale cuvinte dure înainte Ace scoate un cuțit pe Chris, dar în curând este prea sperios să-l folosească după Gordie trage un foc în aer cu pistolul lui Chris. El apoi se arată la Ace, care-l frisoane și-l sperie, împreună cu grupul lui. Acestea sunt doar unele dintre cele mai importante confruntări care apar în film.

Există mai multe modificări minore la scenariul filmului de la original povestea lui Stephen King. Cu toate acestea, povestea este fidel cu originalul lui King. Stephen King a spus distributie si echipa după un screening-ul privat al filmului care a fost adaptarea lui preferat de oricare dintre lucrările sale până la acel moment.

Stephen King se spune că a asistat la un copil a fost ucis de un tren, în timp ce el a fost un copil el însuși. Este ușor să se concluzioneze că povestea a fost influențată de experiența lui King.

Titlul filmului vine de la cântecul Ben E King cu același nume. Povestea originala Stephen King este numit corpul.